Ervaring

Jennifer (49) onderging voor de tweede keer een borstverkleining

24-09-2021

Bij mijn eerste borstverkleining was ik 20. Ik ging van cup E naar C en was daar tevreden mee. Tijdens mijn zwangerschappen groeiden mijn borsten weer aan, en daarna bleven ze groot. Ik kreeg er nekpijn en rugpijn van, ik heb er jaren mee rondgelopen, letterlijk en figuurlijk.

 

Ik had altijd gedacht dat een tweede borstverkleining niet zou kunnen, tot een vriendin vertelde dat zij 2 borstverkleiningen had gehad. Toen ik dat hoorde, heb ik een afspraak gemaakt bij dokter Melenhorst. Hij zei dat hij vaker een nieuwe borstverkleining uitvoert, en dat het vaker voorkomt dat borsten opnieuw aangroeien. Hij vertelde me wel eerlijk dat een tweede borstverkleining een grotere kans geeft op problemen, zoals genezing van de tepel en gevoel in de tepel, maar dat het meestal goed gaat. Gezien mijn dagelijkse rugpijnklachten was de keuze niet moeilijk.

 

De operatie is perfect gegaan, met normale genezing van de wonden. De littekens zitten precies op dezelfde plaats en zijn zelfs mooier. Ik vond het allemaal een stuk spannender dan de eerste keer. Je beseft beter wat er mis kan gaan. Dokter Melenhorst gebruikt geen drains, dat was een prettig verschil met mijn eerste keer.

 

Meteen een afspraak met
dr. Wynand Melenhorst inplannen?

Dat kan in Hilversum, Utrecht, en Arnhem
Naar de online agenda