Over borstverkleining
Veelgestelde vragen

Hoort een borstlift bij een borstverkleining?

Ja. Een borstlift is onderdeel van een borstverkleining. Zware borsten hangen eigenlijk altijd, variërend van een beetje tot heel erg. Bij een borstverkleining wordt de borst niet alleen kleiner, maar ook compacter gemaakt. En borst komt als geheel hoger op de borstkas te liggen. Daarbij wordt de tepel weer midden op de borst geplaatst. De borst wordt gelift.

Hoe zien de littekens eruit na de operatie?

Meestal is er een litteken in de vorm van een anker. Pas 1 tot 1,5 jaar na de operatie zijn de littekens uitgerijpt. In die eindsituatie zijn de littekens dun en is de kleur vervaagd. Daarvoor kunnen de littekens nog verdikt zijn, en rood of paars van kleur. Alleen in uitzonderlijke gevallen blijven de littekens verdikt. Zorg goed voor littekens als zij nog niet uitgerijpt zijn, door ze te beschermen tegen de zon en ze soepel te masseren met vaseline of littekenzalf.

Na hoe lang kan ik weer werken na een borstverkleining?

Computerwerkzaamheden of kantoorwerkzaamheden zouden meteen na de operatie mogen, maar neem voldoende rust. Door de narcose en de wondgenezing kunnen de eerste weken na de operatie extra vermoeiend zijn. Fysiek zwaar werk, zoals schoonmaken, mag 6 weken na de operatie weer. Tussen de derde en zesde week na de operatie bouw je de belasting op. Luister daarbij naar de signalen van het lichaam. Een beetje pijn is normaal, maar hevige pijn niet. Doe in dat geval een stukje rustiger aan.

Meteen een afspraak met
dr. Wynand Melenhorst inplannen?

Dat kan in Hilversum, Utrecht, en Arnhem
Naar de online agenda