De eerste afspraak

Bekijk de uitleg van dr. Melenhorst in de video

Media

Een eerste afspraak maken: het is een ontzettend spannende en vaak emotioneel beladen stap. Het doel van de eerste afspraak is een kennismaking en een uitleg over de mogelijkheden. Laat je rustig informeren door onze specialist.

De eerste afspraak

Eerste consult op het spreekuur

Als je op het spreekuur komt, bespreek je als eerste jouw klachten en de impact die dat heeft op jouw dagelijks leven. Daarna vertel je welke verwachtingen je zelf hebt van een borstverkleining. Welke klachtenverlichting is voor jouw persoonlijke situatie nodig om tevreden te zijn met het resultaat? Welke cupmaat heb jij voor ogen na de operatie?

 

Bij het lichamelijk onderzoek worden de borsten opgemeten. De afmetingen van de borst bepalen welke techniek er nodig is voor het beste resultaat. Op basis van jouw klachten, wensen en het lichamelijk onderzoek krijg je advies over de mogelijkheden voor jouw situatie. Je krijgt uitleg over de operatietechniek, over de herstelperiode na de operatie, en de risico’s die bij de operatie horen. Natuurlijk is er ruimte om al jouw vragen te stellen.

 

Aanvullend onderzoek

Als je 40 of ouder bent, of als er in jouw familie borstkanker voorkomt, dan is het advies om vooraf een röntgenfoto van de borsten te maken (mammografie). De plastisch chirurg geeft daar zo nodig een aanvraag-brief voor mee.

 

Intake bij de anesthesist

Wanneer je kiest voor de operatie, dan volgt er nog een intake bij de anesthesist, die controleert of je medisch gezien fit genoeg bent voor een operatie onder narcose. Ook vragen over de details van de narcose kun je dan stellen.

 

Plannen van de operatie

Het inplannen van de borstverkleining operatie kan meestal al snel gebeuren na het eerste gesprek. Als duidelijk is dat je voldoet aan de voorwaarden voor vergoeding, en de anesthesist geeft groen licht, dan wordt samen met jou gekeken wanneer een goed moment is om de ingreep te plannen.

 

Er werd goed naar mij geluisterd bij het eerste gesprek op het spreekuur

Meteen een afspraak met
dr. Wynand Melenhorst inplannen?

Dat kan in Hilversum, Utrecht, en Arnhem
Naar de online agenda