Ervaring

Thea (72): “ik wist niet dat het op mijn leeftijd nog kon”

11-05-2021

Ik ben opgegroeid in een conservatief milieu en snijden in een gezond lichaam was uit den boze. Je bent wie je bent en daar heb je vrede mee. Door de jaren heen heb ik mij langzaam ontworsteld van mijn achtergrond. Toch bleef er een stem van binnen die mij tegenhield om de keuze voor een borstverkleining te maken.

 

Vorig jaar ontmoette ik op de sportschool iemand van mijn leeftijd, die vertelde een borstverkleining te ondergaan. Dat bracht mij behoorlijk van mijn stuk, ik dacht dat het inmiddels (door mijn leeftijd) niet meer zou kunnen. Na enkele dagen hakte ik de knoop door en vroeg ik de huisarts om een verwijzing.

 

Op het spreekuur kreeg ik goede uitleg wat ik mocht verwachten van de behandeling en wat de risico’s zouden kunnen zijn. Mijn leeftijd vond de dokter geen criterium, mijn gezondheid wel. Ik ben uiterst tevreden met de uitkomst van de verkleining. De operatie en het herstel vond ik minder belastend dan ik mij had voorgesteld. Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd alsnog in de gelegenheid ben geweest om deze keuze te maken.

 

Meteen een afspraak met
dr. Wynand Melenhorst inplannen?

Dat kan in Hilversum, Utrecht, en Arnhem
Naar de online agenda